Procurorul care nu a permis intrarea în curtea lui Dincă a fost suspendat

Gheorghe Dincă

Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendarea din funcție a procurorului Cristian Popescu, din Caracal, cel care nu a aprobat descinderea în casa lui Gheorghe Dincă, suspectul crimelor din Caracal, până la ora 6:00 dimineața.

„În ședința din data de 01.08.2019, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în temeiul art. 52 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, suspendarea din funcție a domnului P.C.O., procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe perioada desfășurării cercetării disciplinare.

Secția a apreciat că procedura disciplinară desfăşurată la acest moment faţă de procuror este de natură să aducă atingere prestigiului justiţiei. Asupra fondului abaterii disciplinare Secția pentru procurori se va pronunța în eventualitatea exercitării acţiunii disciplinare de către Inspecţia Judiciară”, se arată în informarea transmisă de CSM.

Secția pentru procurori a CSM a discutat cazul lui Popescu după ce Inspecția Judiciară a anunțat, miercuri, că a început cercetarea disciplinară față de acesta. Inspecția a propus CSM suspendarea acestuia din funcție până la încheierea cercetării disciplinare.

„Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorul Popescu Cristian Ovidiu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal sub aspectul săvârşirii abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a, constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă”, se arată în informarea Inspecției Judiciare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.