Procurorii militari anchetează reținerile protestatarilor din Topoloveni

salarii jandarmi
Foto: Pagina de Facebook Jandarmeria Română

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul București s-a autosesizat în cazul incidentelor de la Topoloveni, unde jandarmii au ridicat și dus la sediul Poliției pe cei zece protestatari care îl așteptau pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

Se fac cercetări in rem (n.r. – asupra faptelor, nu a persoanelor) pentru infracțiunile de abuz în serviciu, purtare abuzivă și lipsire de libertate.

Săptămâna trecută, la Topoloveni, zece persoane s-au adunat în fața Casei de Cultură, unde îl așteptau pe Liviu Dragnea, liderul PSD, cu mai multe pancarte critice.

Jandarmii și-au motivat intervenția cu sintagma ”pentru stabilirea identității dumneavoastră”, unii dintre ei adăugând că așa au primit ordin. Jandarmii au refuzat să legitimeze pe loc persoanele pe care le considerau ostile, preferând să le urce în dubă și să le ducă la secția de Poliție.

Inspectoratul de Jandarmi județean Argeș a anunțat că cei zece vor fi „sancționați contravențional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată și refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor”. Persoanele vor fi sancționate contravențional.

Pe de altă parte, protestatarii susțin că nu au încălcat nicio lege și că drepturile lor fundamentale au fost încălcate de către forțele de ordine.