Procurorii DNA au descins la Poșta Română. Anchetează angajările făcute în ultimii 30 de ani de șefii instituției

poșta română angajări poșta română locuri de muncă
Poșta Română. Foto: Poșta Română

Procurorii DNA au descins la Poşta Română şi au cerut contracte de muncă și documente referitoare la deplăsările și angajările făcute de șefii instituţiei. Ancheta îi vizează, în special, pe directorul Poștei Române și pe consilierii lui, relatează Antena 3.

După ce vor primi documentele cerute, procurorii anticorupție vor începe audierile. Cele mai vechi documente cerute sunt din anul 1988, deci de acum mai bine de 30 de ani.

Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române, a declarat la postul de televiziune că se bucură că procurorii investighează posibile cazuri de corupție deoarece el însuși a făcut nenumărate plângeri: „Poșta e căpușată de 30 de ani. În clipa în care lucrurile se schimbă, acest sistem ticăloșit reacționează. Exact asta se întâmplă acum. Mă bucur că această instituție este interesată de Poștă Română. Și eu, ca director general, am făcut nenumărate plângeri, peste tot unde a fost nevoie, în ultimul an.”

Într-un comunicat de presă transmis miercuri, 24 august, Poșta Română menționează că „a primit o solicitare de documente din partea Direcției Naționale Anticorupție, toate cu circuit intern”.

„Le vom transmite instituției solicitante. Compania își respectă toate obligaţiile impuse prin lege şi gestionează cu atenție și seriozitate toate proiectele pe care le realizează. Totodată, Poşta Română colaborează cu orice autoritate de control abilitată şi este deschisă oricăror solicitări oficiale privind activitatea sa.

Poșta Română, una dintre cele mai mari companii deținute de statul român, este o entitate verificată în mod frecvent de către instituțiile de control și considerăm firești aceste demersuri. Menționăm că o parte dintre documentele solicitate recent de DNA au o vechime de peste 30 de ani.

Totodată, managementul actual al companiei își desfășoară activitatea cu integritate, responsabilitate și grijă pentru toate resursele aflate în proprietatea Poștei Române. Așa cum a demonstrat, până acum, actualul management acționează cu transparență și acordă tot sprijinul instituțiilor statului român”, se mai menționează în comunicat.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.