Procesul lui Dragnea. S-a stabilit primul termen în apelul dosarului angajărilor fictive

Liviu Drangea
Liviu Drangea

După ce judecătorii au publicat motivarea sentinței pronunțate în primă instanță, s-a stabilit primul termen în faza apelului în dosarul angajărilor fictive în care este inculpat liderul PSD, Liviu Dragnea. Acesta trebuie să se prezinte în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție pe 8 octombrie.

Apelul va fi judecat de un complet format din 5 judecători. Liviu Dragnea va merge în instanță imediat după referendumul pentru redefinirea familiei tradiționale, care se va desfășura pe 6 și pe 7 octombrie, potrivit unei decizii a Guvernului.

În primă instanță, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate cu executare pentru instigarea la abuz în serviciu.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiției spun în motivarea deciziei de condamnare a lui Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman că liderul PSD și-a folosit influența, autoritatea și puterea pentru a o determina pe fosta șefă DGASPC să săvârșească infracțiunea de abuz în serviciu.

Procurorii DNA susțin că în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

„În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”, susțin procurorii DNA.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.