Procesiune împotriva pandemiei cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

teofan savu mitropolit
Teofan Savu, mitropolit al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Foto: Cezar Suceveanu / Wikipedia.org

Mitropolia Moldovei și Bucovinei duce duminică moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva într-o procesiune prin județul Botoșani.

Credincioșii sunt rugați să stea în casă și să privească moaștele de la ferestre, pe fondul restricțiilor impuse de starea de urgență, din cauza pandemiei de coronavirus.

Ideea acestei procesiuni i-a aparținut ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, scrie Monitorul de Botoșani.

Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva vor pleca de la Catedrala Mitropolitană din Iași și vor fi plimbate prin mai multe localități din județul Botoșani.

Botoşănenii sunt așteptați să iasă la porți, la geamuri sau în balcoane, după următorul program: Moaștele vor intra în județul Botoșani pe la Santa Mare, la ora 9:30, urmând apoi să treacă prin Ilișeni, Dămideni, Românești, Bobulești, Bădiuți, Ștefănești, Guranda, Trușești, Drislea, Vânători, Silișcani, Victoria, Stăuceni și vor ajunge în municipiul Botoşani, în jurul orei 11:00.

Cuvioasa Parascheava urmează apoi să fie plimbată pe lângă mai multe biserici din municipiul Botoșani.

Procesiunea va continua în judeţul Botoşani până la ora 17.00, trecând prin municipiul Botoşani, pe lângă Mănăstirea Sfânta Cruce de la Lebăda, prin localitatea Zăiceşti, pe lângă mănăstirile Zosin şi Coşula şi prin localităţile Copălău, Nicolae Bălcescu, Flămânzi, Prăjeni, Miletin.

Foto: Cezar Suceveanu / Wikipedia.org