Probleme pentru hotelierii din Valea Prahovei. Situație asemănătoare și în Alpi

Din cauză că nu este zăpadă la munte, turiștii au cam ocolit stațiunile de pe Valea Prahovei. Potrivit Digi24, gradul de ocupare abia a trecut de 50%. Acest lucru se întâmplă în ciudat faptului că există tot mai mare interes al turiștilor de a-și petrece timpul liber la munte.

Numărul unităților de cazare a crescut în ultimii ani. Doar la Predeal sunt 150 de unități de cazare, iar în Sinaia sunt 90 de hoteluri, pensiuni și cabane.

Printr-o situație foarte grea și neobișnuită trec și stațiunile din Alpi, căutate mai ales pentru schi. În stațiunea montană Schliersee din Germania, atmosfera este una de primăvară. Pârtia este acoperită cu zăpadă, însă artificială.

„Avem o singură pârtie deschisă. Doar atât am reuşit să amenajăm cu ajutorul tunurilor de zăpadă artificială. Este, însă, foarte solicitată. Dar este adevărat că nu putem oferi mare lucru”, spune Peter Lorenz, administrator pârtie, citat de Digi24.

Situația e un pic diferită în Franța. În stațiunea Clusaz, din Alpii francezi, stratul de zăpadă atinge pe creste 40 de centimetri grosime.

Chiar și așa, zăpada nu e suficientă pentru a se schia și doar 23 dintre cele 84 de pârtii sunt deschise. Meteorologii francezi nu anunță ninsori semnificative până la sfârșitul acestui an.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.