Probleme pentru guvernul Orban. Ponta: Pro România nu votează

Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat după discuțiile cu Ludovic Orban că parlamentarii Pro România nu votează guvernul PNL.

„Nu cred că era o surpriză nici pentru domnul Orban. Suntem un partid nou, în creștere, suntem singurul partid care mai apără interesele oamenilor de centru-stânga. Din acest motiv nu vom susține un guvern de dreapta”, a declarat Victor Ponta.

În schimb, liderul Pro România a spus că s-a înțeles pentru organizarea unor alegeri anticipate la începutul anului viitor.

„Ne-am înțeles pe un singurul lucru, vom susține alegeri anticipate, pentru că e un lucru bun pentru România. Să nu stăm tot anul viitor un an de criză”, a spus Ponta.

Întrebat dacă decizia Pro România nu va ajuta PSD și Guvernul Dăncilă să rămâna la putere, Ponta a răspuns: „Asta este un sofism cu care încercați să ne obligați. Noi am votat pentru moțiunea de cenzură pentru că guvernul Dăncilă era incapabil. Asta nu înseamnă că trebuie să votăm orice guvern. O să votăm unul care corespunde așteptărilor noastre”.

Ludovic Orban: „Mă așteptam la această poziție”

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că se aștepta ca Pro România să nu voteze. „Evident, mă așteptam la această poziție. Nu înseamnă că sansele de a reuși învestitura nu rămân în picioare. Continuăm negocierile cu parlamentarii UDMR si cu parlamentari aflați în anumite situații si negocieri individuale cu parlamentari PSD”, a spus premierul desemnat.

Orban a mai spus că „cine nu votează învestirea devine responsabil pentru inexistența unui guvern care să ia măsuri importante pentru România”.

Ludovic Orban a fost întrebat și dacă, în aceste condiții, ia în calcul să le propună celor de la Pro România să intre la guvernare alături de PNL. „Sincer, nu mi-aș dori să guvernez alături de Victor Ponta”, a fost răspunsul lui Orban.

 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.