Probleme pentru navetiștii ilfoveni: Transportul public va fi suspendat

Microbuzele nu mai pot circula pe ruta București - Ilfov. Foto: Pixabay

Peste o sută de mii de oameni vor suferi de pe urma anulării curselor de microbuze dintre București și localitățile din Ilfov, începând cu 31 octombrie.

Suspendarea transportului public a fost provocată de faptul că nu va mai exista nicio autoritate care să reglementeze această piață, a anunțat Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

„Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România îşi cere scuze faţă de clienţii care vor avea de suferit în urma măsurilor de urgenţă pe care transportatorii le vor lua, în zilele următoare, dar îi roagă pe cei afectaţi de această situaţie să înţeleagă de ce se întâmplă aceste lucruri în România. Transportul public de persoane între Bucureşti şi localităţile din Ilfov va fi suspendat, începând cu data de 31 octombrie, din cauza faptului că nu mai există nicio autoritate care să reglementeze această piaţă”, a comunicat COTAR.

Autoritatea Metropolitană de Transport a fost desființată, iar serviciile de transport persoane pe rutele București-Ilfov au fost transferate la Primăria Capitalei, la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public.

Autoritățile locale nu au atribuit încă licențele de transport.

”În ultimii ani, firmele care operează curse între Bucureşti şi Ilfov au investit peste 20 milioane euro în 170 de autobuze urbane care stau în garaj şi pentru care se plăteşte leasing fără să circule pe vreun traseu”, se plâng transportatorii.

„Refuzul autorităţilor de a derula o procedură transparentă de atribuire a traseelor şi licenţelor, pe rutele de transport între Bucureşti şi Ilfov, ascunde sub preş un abuz ce va urma începând cu 1 ianuarie 2019. Credem că se urmăreşte interesul societăţilor de transport nou înfiinţate şi finanţate de bugetele locale ale primăriilor din oraşele reşedinţă de judeţ”, a explicat Dan Leasă, reprezentant al COTAR Ilfov.