Prințul Harry spune că fratele său William, moștenitorul tronului, l-a bătut acum 3 ani

Prințul Harry și Meghan Markle
Prințul Harry și Meghan Markle. Foto: Mark Jones / Flickr / Wikipedia

În noua sa autobiografie, „Spare”, prințul Harry scrie că fratele său William, moștenitorul tronului Marii Britanii, l-a lovit și l-a pus la pământ, în timpul unei dispute ce a avut loc la Londra în 2019, relatează „The Guardian”, care a reușit să obțină un exemplar al cărții ce apare săptămâna viitoare.

În cartea sa, prințul Harry descrie cum relația cu fratele său William s-a deteriorat după ce Harry s-a căsătorit cu actrița americană Meghan Markle.

Harry spune că în timpul confruntării din 2019 William a spus despre Meghan că este „dificilă” și „nepoliticoasă”.

Cei doi au început să țipe unul la altul, iar Harry l-a acuzat pe fratele său că se poartă ca un moștenitor, fiind incapabil să își înțeleagă fratele mai mic. Frații s-au jignit reciproc, iar apoi William a spus că el încearcă să ajute.

„Serios? Să mă ajuți? Scuze – așa numești tu ceea ce faci? Mă ajuți?”, a răspuns Harry, care scrie în cartea să că William s-a enervat și mai tare după aceea, a înjurat și s-a îndreptat spre el. Harry mai spune că s-a speriat și că s-a dus în bucătărie, unde a fost urmat de fratele său.

Harry spune că, în bucătărie, i-a dat un pahar cu apă lui William și i-a spus: „Willy, nu pot să vorbesc cu tine când ești așa.”

„A pus paharul cu apă jos, m-a jignit, apoi a venit spre mine. Totul s-a întâmplat foarte repede. M-a apucat de guler, mi-a rupt lănțișorul și a dat cu mine de pământ. Am căzut peste bolul câinelui, care s-a spart sub spatele meu, iar cioburile m-au tăiat. Am stat acolo pentru un moment, amețit, apoi m-am ridicat în picioare și i-am spus să plece.”

Potrivit lui Harry, William i-a cerut să reacționeze și să îl lovească, amintind de luptele lor de când erau copii. Însă Harry a spus că a refuzat. William a plecat, însă apoi s-a întors. „Părea că regretă și și-a cerut scuze”, mai scrie Harry în „Spare”.

Ulterior, când Meghan a observat „zgârieturi și vânătăi” pe spatele său, Harry i-a spus ce s-a întâmplat. „Nu a fost foarte surprinsă și nici foarte furioasă. A fost foarte tristă”, a mai spus Harry.

Harry și Meghan s-au căsătorit în 2018, iar ulterior au plecat din Marea Britanie. S-au mutat inițial în Canada, iar apoi în California, SUA.

Foto: Mark Jones / Flickr / Wikipedia

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.