Prințul Charles este infectat cu coronavirus

Prințul Charles (Foto: Wikimedia Commons)
Prințul Charles (Foto: Wikimedia Commons)

Prințul Charles, în vârstă de 71 de ani, a fost testat pozitiv la noul coronavirus COVID-19, a anunțat un purtător de cuvânt al Casei de Clarence. Potrivit BBC, Prințul Charles are simptome ușoare, „dar starea sa de sănătate a rămas bună”.

A fost testată și soția prințului Charles, Camilla, ducesa de Cornwall, în vârstă de 72 de ani, iar rezultatul a ieșit negativ.

„În acord cu recomandările guvernului și autorităților medicale, prințul și ducesa intră în auto izolare acasă, în Scoția”, se arată într-un anunț oficial, potrivit BBC.

Premierul britanic Boris Johnson le-a cerut britanicilor să stea acasă și a anunțat restricții dure pentru următoarele 3 săptămâni, în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului.

Johnson a anunțat că poliția dispersa orice adunare mai mare de două persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiași familii.

„Începând din această seară, trebuie să le ofer cetăţenilor britanici o instrucţiune clară: trebuie să staţi în case. Este esenţial să se oprească răspândirea coronavirusului”, a spus Boris Johnosn.

Oamenii vor avea voie să iasă din casă doar pentru a achiziționa produsele de bază, exerciții fizice o dată pe zi, singuri sau cu membri ai familiei, asistență medicală, mersul la muncă.

„Sunt singurele motive pentru care puteţi ieşi din case. Nu trebuie să vă întâlniţi cu prietenii. Nu trebuie să vă întâlniţi cu rude care nu locuiesc în casă cu voi”, a subliniat premierul britanic.

În Marea Britanie au fost înregistrate peste 6.700 de cazuri de coronavirus și peste 350 de decese.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.