Prințesa Sofia a Suediei face voluntariat într-un spital. Va face curățenie și va ajuta în bucătărie

Prințesa Sofia a Suediei. Foto: Wikimedia Commons

După ce a participat la un curs online de pregătire, Prințesa Sofia a Suediei și-a început voluntariatul la Spitalul Sophiahemmet din Stockholm.

”Prințesa vrea să se implice și contribuie ca voluntar pentru ușurarea muncii personalului medical”, a transmis Curtea Regală a Suediei.

Prințesa Sofia (35 de ani) s-a căsătorit cu Prințul Carl Philip în 2015, iar înainte de a intra în Casa Regală a Suediei a lucrat și ca ospătăriță, ca foto-model și a participat și la un Reality show.

Prințesa Sofia a participat la un training online despre activitatea pe care o va desfășura la Spitalul Sophiahemmet, unde este și președinte onorific.

Nu este singura voluntară din Suedia – țara europeană cu cele mai relaxate măsuri de oprire a răspândirii coronavirusului – care a încearcă să ajute personalul medical. Potrivit revistei People, zeci de suedezi termină în fiecare săptămână cursurile de pregătire online.

Prințesa Suediei, care are doi copii, a făcut o fotografie în prima zi la noul său loc de muncă, unde nu va lucra direct cu pacienții infectați cu COVID-19 ci va ajuta la dezinfectarea echipamentelor, la curățenia de dimineață și în bucătăria spitalului.

În Suedia au fost confirmate peste 13.000 de cazuri de coronavirus.