Principele Nicolae are voie să participe la înmormântarea bunicului său

principele nicolae regele mihai
Principele Nicolae și Regele Mihai, Foto: Pagina de Facebook Monarhia salvează România

Fostul principe Nicolae va participa, împreună cu logodnica sa, la funeraliile bunicului său, regele Mihai, după ce Casa Regală a României a acceptat prezența acestuia la înmormântarea Regelui Mihai.

„Va participa la înmormântare. A primit o adresă oficială din partea Casei Regale că are un loc în cadrul protocolului funerar şi va participa împreună cu logodnica lui, Alina Maria Binder. Legătura dintre Casa Regală şi prinţul Nicolae se va face printr-un oficial al Casei Regale, domnul Traian Sîrcă”, a spus pentru Digi24 Radu Enache, avocatul fostului principe Nicolae.

De asemenea, fostul principe Nicolae va rămâne în ţară şi va participa la toate activităţile indicate în protocol.

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills, cunoscut ca Principele Nicolae al României, a fost exclus din Casa Regală a României și înlăturat din linia de succesiune în urmă cu 2 ani, după ce au apărut informații potrivit cărora ar urma să aibă un copil pe care nu îl recunoaște. Casa Regală i-a retras acestuia și titlul de „principe”.

Nicoleta Cîrjan, fosta iubită a lui Nicholas Medforth-Mills, a declarat că el este tatăl copilului ei, născut pe 10 februarie 2016, însă Nicolae nu l-a recunoscut nici până în prezent.

Principele Nicolae, dezmoștenit în 2015

În vârstă de 32 de ani, Nicolae este nepotul cel mai vârstnic al fostului Rege Mihai I al României. Mama sa este Principesa Elena, cea de-a doua fiică a Regelui Mihai și a Reginei Ana. Născut și crescut în străinătate, el a vizitat România în 1992, pe când avea 7 ani, cu ocazia primei vizite a bunicului său după începutul exilului din 1948.

La împlinirea vârstei de 25 de ani, Nicolae a primit titlul de Principe al României, cu rangul și apelativul de Alteță Regală.

Regele Mihai a murit marți, 5 decembrie, la locuința sa din Elveția. El va fi adus în țară miercuri, 13 decembrie, și va fi înmorântat sâmbătă, 16 decembrie, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș. Guvernul a anunțat că vor fi 3 zile de doliu național, pe 14, 15 și 16 decembrie.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.