Principele Nicolae contestă excluderea din Familia Regală

principele nicolae regele mihai
Principele Nicolae și Regele Mihai, Foto: Pagina de Facebook Monarhia salvează România

Principele Nicolae a anunțat, prin avocatul său, că ar putea contesta decizia de excludere din succesiune și vrea să fie reintegrat în Familia Regală a României.

Anunțul a fost făcut de avocatul principelui, Radu Enache, într-un interviu acordat revistei Taifasuri.

„Principele Nicolae își dorește să fie reintegrat în Familia Regală. Decretul de înlăturare nu i-a fost comunicat în original. El nu a semnat declarația de acceptare de înlăturare de la succesiune.

Nicolae e dispus să revendice ceea ce îi aparține de fapt. Se încearcă discreditarea sa. Ceea ce fac ei nu prea este demn de Casa Regală. Asta se face în alte straturi sociale, dar Nicolae este dispus să revendice ceea ce-i aparține de fapt”, a declarat avocatul lui Nicolae.

Pe data de 1 august 2015, Regele Mihai a semnat un document prin care a restras nepotului său Nicolae titlul de „Principe al României” și calificativul de „Alteță regală”. Lui Nicolae i-ar fi fost retras titlul de principe din cauza unei relații în urma căreia s-ar fi născut un copil. Fostul Principe Nicolae nu a recunoscut copilul și i-a cerut fostei iubite să facă testul ADN ca să se stabilească paternitatea.

La doi ani de la excluderea din succesiunea la tron, în august 2017, Nicolae a anunțat printr-un comunicat de presă că s-a căsătorit cu Alina Maria Binder.

„Cererea în căsătorie avusese loc în luna iulie, în timpul unei vacanțe pe care cei doi îndrăgostiți au petrecut-o în Cronwall, în Marea Britanie. Prințul i-a oferit iubitei sale un inel cu safir și diamante, apoi a avut loc și cununia civilă, Alina Binder devenind Medforth-Mills”, a spus avocatul Radu Enache.

A încercat să ajungă la rege, dar nu i s-a permis

Nicholae Medforth-Mills este fiul principesei Elena a României şi al lui Robin Medforth-Mills.

Cu aproximativ o lună înainte de moartea Regelui, Nicolae a încercat de mai multe ori să-și viziteze bunicul în reședința din Elveția. Casa Regală a susținut, într-un comunicat de presă, că „Nicolae Medforth-Mills a avut o tentativă de violare a domiciliului Majestății Sale Regelui, în seara zilei de marți, 7 noiembrie 2017, la reședința din Elveția”.

Potrivit aceluiași comunicat, nepotul regelui ar fi forțat ușa casei, implicând în incident șase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestății Sale. Casa Majestății Sale a înaintat o plângere la poliția elvețiană.

„Ieri am venit, am venit direct din avion și am încercat să-l văd pe bunicul meu. Din păcate n-am putut…. Am văzut secretarul Regelui și a zis că nu are voie să lase pe cineva și un alt om a zis același lucru… Vin ca nepotul Regelui, nepotul bunicului meu și doar vreau să-l văd până la urmă. Atât.

Dacă va fi ultima dată când ajung aici, când este într-o stare mai bună, atunci aș dori să-l văd. Dacă nu va fi, atunci vreau să-i zic rămas bun, pentru ultima dată”, a declarat, atunci, principele Nicolae, pentru Știrile Pro TV.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.