Principalele tipuri de pantaloni pentru bărbați și cum să îi porți

Unele modele de pantaloni sunt foarte asemănătoare și s-ar putea să descoperi că singura diferență dintre ele este în culoare sau țesătură. Cu toate acestea, variațiile includ și croiul și potrivirea și tocmai aceste detalii fac ca o anumită piesă vestimentară să se potrivească mai bine cu locuri și situații specifice.

Blugii, de exemplu, sunt democratici și, deoarece sunt realizați în cinci stiluri principale (drepți, bootcut, largi, subțiri și skinny), se potrivesc perfect pentru diverse tipuri de corp. Pantalonii clasici sunt opțiuni perfecte pentru muncă, dar pot fi purtați și în ținutele de zi cu zi pentru un aspect mai elegant.

Cunoașterea modelelor care există și descoperirea celor care ți se potrivesc cel mai bine pentru fiecare ocazie și tipul tău de corp este secretul pentru a fi mereu bine îmbrăcat și, mai ales, confortabil. Pentru aceasta am selectat principalele tipuri de pantaloni bărbătești, dar și câteva sfaturi despre combinații.

Blugi

După cum am spus, blugii sunt cei mai democratici și mai versatili dintre toți. Puteți crea un look extrem de casual sau puteți adapta piese corporate, precum un blazer și o cravată, pentru a crea o imagine modernă și profesională. Varietatea mare de croiuri și culori oferă o gamă largă de opțiuni. Cele cinci stiluri principale sunt:

Drept: Model de bază cu croială medie și talie. Se potrivește practic cu toate formele corpului;

Bootcut: Deși croiala este similară cu cea dreaptă, bootcut are o potrivire mai largă de la genunchi. A fost creat pentru bărbații care purtau cizme și aveau nevoie de mai mult spațiu între picior și material.

Loose Fit: Modelul mai larg nu se potrivește tuturor tipurilor de corp deoarece tinde să accentueze lipsa de proporții. Dacă ești deja scund, purtarea acestor pantaloni îți poate micșora statura și mai mult;

Slim fit: Acesta este cel mai elegant stil dintre toate. Croiala este potrivită pe corp și evidențiază forma picioarelor;

Skinny: Pantalonii skinny adevărați sunt foarte strâmți și seamănă cu jambierele. Coboară complet lipit de corp și, de aceea, este necesar să te gândești cu atenție la combinație pentru a echilibra aspectul. Sugestia noastră este să îi porți cu tricouri și pantofi sport mai lungi sau cizme grele.

Pantaloni clasici

Folosiți pe scară largă în vestimentația socială, pantalonii croiți pot fi adaptați și pentru zi cu zi în afara biroului, atenție doar la combinații. Pentru cine sau petreceri care cer o ținută mai elegantă, poți purta acest tip de pantaloni cu o cămașă mai largă și fără cravată. Există o nouă adaptare a acestui model care se potrivește foarte mult cu stilurile mai moderne: pantalonii cropped croiți. Au tiv mai scurt și o potrivire mai slim. Pentru cei care doresc să păstreze acest stil, sfatul este să poarte pantalonii croiți în combinație cu pantofi fără șosete, mocasin sau oxford.

Pantaloni chino

În timp ce pantalonii croiți sunt din lână, pantalonii chino sunt din bumbac și, prin urmare, echilibrează o imagine casual și profesională. Pentru a scăpa de blugi și a varia piesele de dulap, poți investi în acest model. Până la urmă se potrivește cu orice tip de ținută: elegantă sau casual. De obicei, modelul este simplu, fără pliuri și cu talia dreaptă. Puteți găsi piese în mai multe culori diferite și, prin urmare, este o tendință interesantă să vă variați combinațiile obișnuite. Pantalonii chino se potrivesc practic tuturor tipurilor de corp și poți face mici adaptări în diferite perioade ale anului. De exemplu: vara, poți să dublezi tivul și să pariezi pe pantofi fără șosete.

Joggeri

În ciuda faptului că este îndrăzneț, acest stil este încă folosit pe scară largă de idolii muzicii și a modei. Dar dacă ți se pare că această linie sport este prea exagerată și vrei o versiune mai modestă, poți merge pe modelul jogger. Acest tip de pantaloni are elastic la tiv și poți găsi piese realizate din alte țesături. Pentru a crea o combinație perfectă, sugestia noastră este să porți joggerii cu pantofi sport și un tricou mai casual.

Este bine să investiți în mai multe tipuri de perechi de pantaloni, cu croieli și culori sau modele diferite, în așa fel încât să fiți pregătit pentru orice situație. Trebuie doar să țineți cont de croielile care vi se potrivesc cel mai bine în așa fel încât pantalonii să se potrivească cât mai bine. De asemenea, și culoarea este importantă, mai ales atunci când participați la un eveniment formal, unde trebuie să fiți elegant.

Nu în ultimul rând, trebuie să fiți atent la țesătură. Materialele sunt foarte importante pentru că influențează aspectul pantalonilor, dar și cât de confortabili sunt aceștia. Cusătura trebuie să fie și ea rezistentă, mai ales în cazul pantalonilor eleganți, unde nu trebuie să existe ațe desprinse. Cusăturile trebuie să fie drepte și realizate cu ața potrivită. De obicei, acești pantaloni sunt ceva mai scumpi.