Primul spital privat din România preluat de stat pentru a-i trata pe cei cu coronavirus

spitalul polaris
Foto: polarismedical.ro

Președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe, a anunțat că Spitalul Polaris din satul Suceagu, comuna Baciu, din județul Cluj, va deveni primul spital privat din România preluat de o autoritate publică pentru a trata persoanele infectate cu coronavirus.

„Consiliul Județean Cluj preia Spitalul Polaris și finanțează operațiunile necesare tratării pacienților infectați cu COVID-19. La acest spital vor putea fi primiți 180 de pacienți care vor beneficia de condiții optime pentru tratarea COVID-19”, a anunțat Alin Tișe pe Facebook.

Spitalul este situat în satul Suceagu, comuna Baciu, în imediata apropiere a municipiului Cluj-Napoca.

Spitalul polaris
Foto: polarismedical.ro
Spitalul polaris
Foto: polarismedical.ro
Spitalul polaris
Foto: polarismedical.ro

Până în dimineața zilei de marți, 24 martie, în România s-au înregistrat 8 decese din cauza infecției cu noul coronavirus.

Ultimul deces este al unui bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19.03.2020. Pacientul a sosit pe data de 07.03.2020 din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest test moment în autoizolare. Pacientul a fost internat pe data de 19.03.2020 la SCBI Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe sectia ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.

Până luni, 23 martie, în România s-au înregistrat 576 de cazuri de coronavirus.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.