Primul spărgător de gheață de lux din lume va fi construit în România din oțel românesc

Le Comandant Charcot Foto: Ponant.com

Oțelul produs la combinatul siderurgic din Galați va fi folosit pentru realizarea navei Le Comandant Charcot, la șantierul de la Tulcea.

Nava, care va fi lansată la apă în 2021, este primul spărgător de gheață de lux, urmând să își poarte călătorii până după Cercul Polar de Nord. Spărgătorul de gheață este numit după exploratorul francez Jean Baptiste Charcot.

Nava va putea parcurge apele înghețate ale nordului planetei, fiind alimentată cu gaz natural lichefiat. Mai mult, un sistem bazat pe baterii electrice îi va permite navei să își oprească motoarele timp de câteva ore.

Nava a început să fie construită de către grupul norvegian Vard, la Tulcea, în 6 noiembrie. Biletele pentru un voiaj în apele polare sunt deja disponibile pe site-ul companiei navale franceze Ponant.

Combinatul siderurgic de la Galați, cel mai mare din România, va fi vândut de indienii de la ArcelorMittal către GFG Alliance, un grup controlat de un alt miliardar de origine indiană, Sanjeev Gupta.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.