Primul sondaj în PSD. Câți alegători au pierdut în urma protestelor

protest anti amnistie si gratiere
Săptămâna trecută, zeci de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a condamna legea anti-amnistie și grațiere. Foto: pagina de Facebook ”Corupția ucide”

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirică, vicepreşedinte PSD naţional şi preşedinte judeţean PSD Iaşi, a declarat pentru stiripesurse.ro că s-a realizat un sondaj de opinie la nivelul judeţului după adoptarea OUG 13/2017 şi declanşarea protestetelor de stradă, iar rezultatele arată o pierde de 23 de procente.

„Noi ne-am terminat sondajele pe judeţul Iaşi şi am văzut care a fost impactul acelei ordonanţe asupra credibilităţii PSD. E destul de greu să surmontezi o pierdere de vreo 23 de procente. Uşor, uşor, de acum trebuie să muncim la refacerea încrederii. Încrederea trebuie să fie reciprocă, nu unilaterală, dar în primul rând trebuie să ai încrederea electoratului.

Există şi acel aport emoţional, care contează foarte mult. L-am băgat la pierderi, dar el se va regla. Uşor, uşor, lumea o să înceapă să revină. Am văzut din ce în ce tot mai multe puncte de vedere optimiste, că o să treacă valul şi o să ne reluăm activităţile promise.

Dar a rămas o stare de neîncredere asupra viitoarelor măsuri. Mai ales în rândul acelora care au fost votanţii PSD, nefiind afiliaţi vreodată la acest curent. Probabil că ei nu mai pot fi recuperaţi, s-au dus deja în alte direcţii. Sperăm să rămânem măcar cu masă critică pe care trebuie să o convingem când se apropie alegerile”, a declarat Chirică, într-un interviu pentru stiripesurse.ro.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, vicepreședinte PSD, este primul lider din partid care a cerut abrogarea ordonanței de urgență de modificare a codurilor penal.

De asemenea, Chirica a mai spus că protestele sunt „un duș rece” pentru PSD, iar o contramanifestație ar fi o mare greșeală. Vicepreședintele PSD a mai spus că „ordonanțele trebuie să se dea ziua, la vedere”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.