Primul român infectat cu noul coronavirus s-a vindecat, dar nu va fi externat

FOTO: SMURD Podu Iloaiei/Facebook
FOTO: SMURD Podu Iloaiei/Facebook

Ministerul Sănătății anunță că primul român infectat cu noul coronavirus s-a vindecat, însă va mai rămâne o vreme sub observație. Familia sa din Gorj rămâne în continuare în izolare la domiciliu până la împlinirea perioadei de incubație a virusului, de 14 zile.

„​Pacientul din Gorj care este internat la Institutul Național de Boli Infecțioase „prof. Dr. Matei Balș” a fost retestat pentru noul coronavirus în cursul acestei zile. Rezultatul testului este negativ. Urmare a acestui rezultat, pacientul este considerat vindecat și poate fi externat”, se arata, ieri, într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Astăzi, autoritățile au spus că îl vor mai ține, totuși, pe ”pacientul 1” încă o vreme sub observație.

A doua testare făcută tânărului din Gorj sâmbătă a avut rezultat negativ, primul test, făcut pe 28 februarie, a arătat tot că nu mai este purtător al virusului. Acesta ar fi luat virusul de la un italian în vârstă de 71 de ani, care venise în România la o partidă de vânătoare.

În acest moment mai sunt confirmate două cazuri de infecție cu noul coronavirus în România. Este vorba despre o femeie din Timișoara și un bărbat din Maramureș. Ambii au fost în Italia. Potrivit medicilor, se află în stare bună.

Cea mai gravă situație în Europa este în continuare în Italia. Potrivit celui mai recent bilanț, publicat sâmbătă seară, 29 de oameni au murit în Peninsulă, iar aproape 1.130 au fost infectați.

În China au fost anunțate sâmbătă 575 de noi îmbolnăviri și 35 de decese, ceea ce confirmă trendul descendent al crizei în această țară aflată la originea epidemiei cu noul tip de coronavirus.

A doua țară cea mai afectată la nivel mondial este Coreea de Sud. Doar sâmbătă au fost anunțate peste 810 cazuri noi. În total s-a ajuns la 3.170 de îmbolnăviri și 17 decese în această țară.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.