Primul român infectat cu coronavirus

FOTO: IngoMoringo/Pixabay.com
FOTO: IngoMoringo/Pixabay.com

Un român care se află pe o navă de croazieră aflată în carantină în Japonia are coronavirus, potrivit Ministerului Român de Externe.

Este vorba despre un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess. „Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus)”, anunţă MAE.

Misiunea diplomatică a României în Japonia transmite că „se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autoritățilee nipone.

De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess”. Pe vas s-au aflat 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și 2 pasageri).

Până acum au fost mai multe suspiciuni în România de infectare cu coronavirus la persoane care s-au întors din China, însă nu s-a confirmat niciun caz.

Noul virus a fost denumit Covid-19. Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a explicat că denumirea vine de la „coronavirus disease that was discovered in 2019”.

242 de persoane au murit miercuri, 12 februarie, din cauza noului coronavirus în provincia Hubei din China. Aceasta este ziua în care a fost înregistrat cel mai mare număr de decese până acum.

Sunt zone din China în care se iau măsuri foarte stricte. În districtul Shiyan, din provincia Hubei, s-au implementat măsuri pentru stare de război pentru următoarele 14 zile. Toate clădirile au fost închise, locuitorii sunt păziți non-stop, primesc provizii la ore fixe și sunt arestați pe loc dacă ies. Se crede că ar urma să se ia măsuri similare și în alte zone.