Primul pacient suspectat de infecție cu coronavirus din Coreea de Nord

coreea de nord

Foto: J.A. de Roo / Wikipedia

Autoritățile din Coreea de Nord au anunțat că au un prim pacient suspectat de infecție cu noul coronaviurs, relatează BBC.

Informația a fos transmisă de agenția de stat KCNA. Potrivit agenției, este vorba despre un dezertor care fugise în Coreea de Sud în urmă cu 3 ani, și care acum s-a întors, trecând ilegal granița dintre cele două state.

KCNA mai relatează că bărbatul are simptome similare COVID-19.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a participat la o întâlnire de urgență cu alți oficiali și a plasat în carantină orașul de graniță Kaesong.

„În orașul Kaesong a avut loc un eveniment. Un dezertor care fugise în sud în urmă cu 3 ani, care este suspect de infecție cu periculosul virus, s-a întors pe 19 iulie, după ce a trecut ilegal granița”, a anunțat agenția KCNA.

Agenția a mai relatat că liderul nord-coreean a ordonat o investigație referitoare la cum a reușit persoana respectivă să treacă granița extrem de fortificată. Kim a avertizat că cei găsiți responsabili vor fi „aspru pedepsiți”.

Pe de altă parte, Coreea de Sud nu a raportat nicio traversare ilegală a graniței în ultimele zile.

Coreea de Nord și-a închis granițele în urmă cu 6 luni, când coronavirusul a început să se răspândească pe Glob.

Anterior, autoritățile din Coreea de Nord au susținut că statul nu are niciun caz de COVID-19, însă analiștii au apreciat că este puțin probabil ca acest lucru să fie adevărat.

În Coreea de Nord purtarea măștilor în spații publice este obligatorie.

Foto: J.A. de Roo / Wikipedia


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version