Primul pacient suspectat de infecție cu coronavirus din Coreea de Nord

coreea de nord
Foto: J.A. de Roo / Wikipedia

Autoritățile din Coreea de Nord au anunțat că au un prim pacient suspectat de infecție cu noul coronaviurs, relatează BBC.

Informația a fos transmisă de agenția de stat KCNA. Potrivit agenției, este vorba despre un dezertor care fugise în Coreea de Sud în urmă cu 3 ani, și care acum s-a întors, trecând ilegal granița dintre cele două state.

KCNA mai relatează că bărbatul are simptome similare COVID-19.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a participat la o întâlnire de urgență cu alți oficiali și a plasat în carantină orașul de graniță Kaesong.

„În orașul Kaesong a avut loc un eveniment. Un dezertor care fugise în sud în urmă cu 3 ani, care este suspect de infecție cu periculosul virus, s-a întors pe 19 iulie, după ce a trecut ilegal granița”, a anunțat agenția KCNA.

Agenția a mai relatat că liderul nord-coreean a ordonat o investigație referitoare la cum a reușit persoana respectivă să treacă granița extrem de fortificată. Kim a avertizat că cei găsiți responsabili vor fi „aspru pedepsiți”.

Pe de altă parte, Coreea de Sud nu a raportat nicio traversare ilegală a graniței în ultimele zile.

Coreea de Nord și-a închis granițele în urmă cu 6 luni, când coronavirusul a început să se răspândească pe Glob.

Anterior, autoritățile din Coreea de Nord au susținut că statul nu are niciun caz de COVID-19, însă analiștii au apreciat că este puțin probabil ca acest lucru să fie adevărat.

În Coreea de Nord purtarea măștilor în spații publice este obligatorie.

Foto: J.A. de Roo / Wikipedia

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.