Primul oraș mare din țară care intră în carantină. Se închid mall-urile, bătrânii au prioritatea la cumpărături între anumite ore

FOTO: CristianaAlexandru/Pixabay.com
FOTO: CristianaAlexandru/Pixabay.com

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că municipiul Sibiu intră în carantină începând de luni. Vor fi luate mai multe măsuri. Printre altele, magazinele din Sibiu se vor închide la ora 20:00. De asemenea, în incinta acestora au voie să intre o persoane la 8 metri pătrați.

Între orele 10:00 și 13:00, persoanele de peste 65 de ani vor avea prioritatea la cumpărături. Pentru ieșirea și intrarea din oraș va fi nevoie de o declarație pe propria răspundere.

Activitățile bisericilor se va desfășura doar în aer liber. Toate terasele se vor închide, iar mall-urile vor putea fi deschise doar în cursul săptămânii, nu și în weekend-uri. Vor fi exceptate farmaciile și piețele.

„Aceste măsuri sunt extrem de necesare pentru a reduce numărul de cazuri, pentru a scădea incidența și pentru a reduce impactul major care există pe sistemul sanitar”, a declarat Raed Arafat, într-o conferință de presă la Sibiu.

Guvernul a decis, în ședința de joi seara, încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Sibiu de către Rareș Macrea.

Decizia de încetare a mandatului temporar de subprefect al Sibiului a lui Rareș Macrea a venit cu mai puțin de 24 de ore înainte ca șeful DSU, Raed Arafat, să meargă la Sibiu pentru a decide dacă se impune sau nu carantina pentru municipiul Sibiu, pentru orașele Cisnădie și Tălmaciu și pentru satul Șelimbăr.

În ultima perioadă, când prefectul Mircea Crețu a intrat în concediu medical, fiind infectat cu SARS-CoV-2, Rareș Macrea a condus ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

FOTO: CristianaAlexandru/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.