Primul oraș din România cu transport public pe apă

Vaporașele îi vor transporta pe timișoreni pe Bega. Foto: Opinia Timișoarei

Cu doar un leu vă puteți plimba cu vaporașul într-un mare oraș din România, primul din țară care a deschis o linie de transport public pe apă.

Timișoara a devenit primul oraș din România care are transport public pe apă. În orașul bănățean funcționează cinci subsisteme de transport public în concept intermodal, se laudă orânduitorii Timișoarei.

Astfel, pe lângă autobuze, troleibuze, tramvaie și biciclete, cetățenii orașului se pot plimba acum și cu vaporașele pe Bega.

”Vrem să încurajăm transportul public şi profităm de faptul că Timişoara are o apă precum Bega. Vaporaşele sunt foarte confortabile, au 50 de locuri, avem şapte astfel de vaporaşe, dar începem cu trei transportul public, pentru că este un experiment”, a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Municipalitatea a stabilit prețul unui bilet de călătorie la doar un leu.

”Evident că acum nu este perioada din an cea mai potrivită, pentru că în curând va veni iarna şi vom întrerupe transportul pe Bega, dar vom relua în primăvară şi vom fi în permanenţă preocupaţi să facem ajustări încât acest subsistem să funcţioneze cât mai bine”, a mai spus edilul Timișoarei, care a fost printre pasagerii primei curse pe Bega, cu vaporașul ”Decebal”.