Primul oraș din România cu autobuze electrice

Cluj-Napoca va deveni, la anul, primul oraș din România care va avea autobuze electrice. Autorităţile clujene au început deja procedura de achiziţie pentru 30 de autobuze electrice, care vor fi cumpărate din fonduri elvețiene, anunță Digi24.

Autobuzele electrice nu poluează (au zero emisii de dioxid de carbon și fac un zgomot redus față de vehiculele cu un motor clasic). De asemenea, după ce au fost încărcate doar trei ore ele pot să parcurgă până la 250 de kilometri.

„Suntem în plină procedură de achiziţie a 30 de autobuze electrice. Acestea vor fi achiziţionate pe fonduri elveţiene. Ne dorim un oraş care să nu fie atât de poluat şi pentru aceasta trebuie să contribuim şi noi prin asigurarea de mijloace de transport public cât mai eficiente şi ecologice”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Primăriei Cluj-Napoca, Iulia Perșa, pentru sursa citată.

Autobuzele, care vor costa în jur de 71 de milioane de lei, vor circula pe cele mai aglomerate patru trasee din oraş. Primele autobuze electrice vor ajunge pe străzile din Cluj-Napoca la anul.

Bucureștiul rămâne fără autobuze electrice

Și în București au fost testate autobuze electrice, însă până acum nu a fost semnat niciun contract cu firma producătoare. Potrivit calculelor făcute de RATB, Capitala ar economisi 330.000 de euro la fiecare autobuz electric folosit zece ani.

Cele două autobuze electrice produse de compania chineză BYD au fost testate în primăvara anului trecut pe străzile capitalei, timp de două luni. Ele au circulat pe linia 381, pe traseul Piața Reșița — Piața Sudului — Piața Unirii — Piața Universității — Piața Romană — Piața Victoriei.

A fost lansat primul tramvai gândit 100% în România | FOTO

 

https://greatnews.ro/premiera-bucuresti-calatorii-gratuite-cu-autobuzul-electric/

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.