Primul oraș din România care emite certificate de urbanism online

Cluj Napoca
Cluj Napoca

Primăria unui mare oraș din Transilvania a început să emită autorizații de urbanism în format electronic, o premieră pentru România.

Documentele pe care Primăria Cluj-Napoca le emite online, prin această platformă, sunt: certificate de urbanism și cereri pentru extensii, certificate pentru extinderea permiselor de construcție și alte diverse aprobări și certificate legate de spațiile verzi, siguranța traficului și sanitație.

Prin același site, rezidenții din Cluj-Napoca pot comunica momentul în care încep munca de construcții.

Primăria Cluj-Napoca permite, de asemenea, plata online a taxelor locale și completarea mai multor cereri, cum ar fi cea pentru locurile de parcare, de exemplu. Căsătoriile pot fi și ele programate online, în timp ce transportul public și parcarea poate fi plătită prin SMS.

Economia regiunii s-a dezvoltat mult în ultima vreme, iar orașul Cluj-Napoca a atras numeroase companii multinaționale, multe dintre ele din domeniul IT.

Prețul apartamentelor din orașul transilvănean este mai mare decât al celor din București, iar numărul turiștilor care vizitează Clujul este în creștere, datorită, în principal, festivalului de film TIFF și a festivalului de muzică electronică Untold.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.