Primul oraș din China care interzice consumul de carne de câine sau pisică

câine
Foto: Spiritze / pixabay.com

Shenzhen a devenit primul oraș din China care interzice vânzarea și consumul de carne de pisică sau de câine.

După ce izbucnirea pandemiei de coronavirus a fost legată de consumul de animale sălbatice, unele orașe din China încep să interzică ”piețele umede”, unde erau scoase la vânzare diferite specii exotice.

Shenzen a interzis, pe lângă consumul de animale sălbatice, și comercializare de produse alimentare din câini sau pisici. Noua lege va intra în vigoare în prima zi a lunii mai, scrie BBC.

Treizeci de milioane de câini sunt sacrificați anual în Asia pentru carne, potrivit organizației Humane Society International, citată de BBC.

Chiar și așa, majoritatea chinezilor nu consumă și declară că nici nu vor să încerce preparatele din câine sau pisică.

”Câinii și pisicile au o relație foarte apropiată cu oamenii, astfel că interzierea consumului cărnii acestora este o practică des întâlnită, în special în țări dezvoltate precum Hong Kong sau Taiwan”, au comunicat autoritățile locale din Shenzhen.

”Interdicția este în ton cu spiritul civilizației umane”, se mai precizează în mesajul acestora.

„Consumul de animale exotice în China e o bombă cu ceas”. Cercetătorii au avertizat de acum un deceniu

Cu toate că au existat numeroase avertismente despre riscurile pentru sănătate ale consumului de specii exotice, China a refuzat să ia până acum măsuri în acest sens.

Mai mult, de curând, chinezii au aprobat folosirea bilei de urs pentru a trata pacienții de coronavirus. Fluidul biliar, care este recoltat de la urși aflați în captivitate, este un remediu tradițional în China.

Ingredientul activ este folosit cu succes pentru tratarea bolilor de ficat, însă nu există nicio dovadă că ar fi eficient și în fața coronavirusului.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.