Primul mesaj al lui Radu Mazăre din penitenciar: ”Eu consider că nu asta este justiție. E doar o bătaie de joc!”

Radu Mazăre. Foto: Wikimedia Commons
Radu Mazăre. Foto: Wikimedia Commons

Radu Mazăre, care și-a început executarea pedepsei de 9 ani de închisoare în România, a transmis primul mesaj public de la revenirea forțată în țară, din Madagascar.

Fostul primar al municipiului Constanța crede că se va ”descurca onorabil și demn” în pușcăriile din România, mai ales după ce a fost întemnițat și în Madagascar, țara în care fugise de frica justiției.

”Dupa ce am facut puscarie in Madagascar, acolo unde apelul detinutilor se facea intr-o curte cu pamant si mizerie pe jos , unde 1400 de oameni stateam in genunchi si cu mainile la ceafa, fara paturi si toalete, crede oare cineva ca nu o supravietuiesc in puscariile din Romania?”, scrie Mazăre.

Fostul politician din PSD nu arată nicio urmă de remușcare pentru faptele pe care le-a comis în cariera sa.

”Doresc sa fac cateva precizari, cu scuze pentru lipsa de modestie: sunt mandru de tot ceea ce am facut in viata, am construit de la zero ziare, radio sau televiziuni atunci cand nu eram implicat in politica. Ca primar am construit case pentru tineri si nevoiasi, am imbunatatit infrastructura si economia orasului Cta si, foarte important, am reconstruit statiunea Mamaia, pe care am scos o din praf, ruine si anonimat, facind o celebra. Si lista poate continua pe o pagina intreaga. Si in Africa cand am ajuns am procedat la fel: am construit un resort intr-o jungla salbatica, doar cu localnici inimosi, fara utilaje si facilitati”, a mai scris Mazăre.

”Desigur, am facut in viata mea si greseli, ca orice om, dar n-am facut rau intentionat niciodata, nimanui, fiind si un om cu frica lui Dzeu. Vad ca foarte multi vorbesc despre condamnarea mea de 9 ani si a celorlati oameni din acest dosar, care este in opinia mea si a avocatilor una absolut nedreapta si revoltatoare”, a adăugat fostul edil.

”Eu consider ca nu asta este justitie. E doar o bataie de joc!”, a mai scris Radu Mazăre, concluzionând poetic: ”Amintirile si iubirea nu mi le poate lua nimeni!”