Primul mare oraș din Germania care taie apa caldă în toate clădirile publice din cauza crizei gazului rusesc

hanovra
Hanovra. Foto: falco / pixabay.com

Orașul Hanovra din Germania a oprit apa caldă și încălzirea în toate clădirile publice din cauza crizei gazului rusesc, relatează BBC.

Acesta este primul mare oraș din Germania care oprește apa caldă după ce Rusia a redus drastic furnizarea de gaze naturale către Germania.

Germanilor li s-a spus să se aștepte la reduceri ale cantității de gaze, precum și la creșterea facturilor. Statele din Uniunea Europeană au ajuns la un consens cu privire la reducerea consumului de gaz rusesc cu 15% în această iarnă.

Autoritățile din Hanovra au decis că apa caldă nu va mai fi disponibilă pentru spălatul pe mâini în clădirile publice. De asemenea, nici la dușuri nu va mai fi apă caldă la bazinele de înot, în sălile de sport și în alte clădiri publice.

Fântânile de pe spațiul public au fost oprite și ele pentru a economisi energie, iar instituții importante precum primăria sau muzeele nu vor mai fi iluminate pe timpul nopții.

Primarul orașului Hanovra, Belit Onay, a declarat că scopul este de a reduce consumul de energie cu 15% din cauza „lipsei iminente de gaz”.

În ceea ce privește încălzirea, autoritățile au decis ca din aprilie până la sfârșit de septembrie clădirile publice să nu mai fie încălzite. Măsura se va aplica an de an. În restul anului, temperatura va fi limitată la maximum 20 de grade Celsius.

Autoritățile au interzis totodată folosirea de aparate de aer condiționat portabile, încălzitoare și radiatoare.

Foto: falco / pixabay.com