Primul lăutar amendat de ANAF pentru că nu și-a declarat veniturile de la nunți

lăutar amendat venituri anaf
Foto: Captură Digi24

Constantin Florea, un muzicant din județul Gorj, este primul lăutar amendat de ANAF în cadrul operațiunii începute recent pentru a stopa evaziunea fiscală practicată odată cu organizarea nunților.

El a fost amendat cu 3.000 de lei pentru că nu şi-a declarat veniturile obţinute de pe urma cântărilor la nunţi, relatează Digi24.

Într-un interviu oferit postului de televiziune, bărbatul în vârstă de 46 de ani a declarat că bănuiește că a ajuns pe mâna inspectorilor ANAF după ce ar fi fost reclamat de nuntaşii din comună.

Constantin Florea lucrează ca șofer profesionist, dar cântă la acordeon de 30 de ani. În timpul liber cântă la nunţi.

Bărbatul spune că la cele două nunţi la care a cântat în ultimele 6 luni a câștigat doar 300 de lei, bani pe care nu i-a declarat.

Acum, a fost amendat de inspectorii ANAF cu 3.000 de lei deoarece nu și-a declarat veniturile.

Recent, ANAF a început să trimită scrisori persoanelor proaspăt căsătorite în care le cere acestora să declare câți bani au cheltuit cu nunta, cu restaurantul, cu fotograful, cu preotul sau cu formația muzicală.

Potrivit profit.ro, persoanele care s-au căsătorit trebuie să declare, într-un formular, ce relații economice au avut cu firmele sau persoanele fizice autorizate și alte persoane, care le-au furnizat servicii la nuntă.

Fiscul nu cere, însă, doar date financiare, ci și nume de persoane/firme, numere de telefon și adrese. Amenda pentru nerespectarea solicitării Fiscului este de 2.000-5.000 de lei.

Iată cum arată solicitarea ANAF pentru nuntași:

„Vă solicităm informații despre persoane fizice/Întreprinderi Individuale, Persoane Fizice Autorizate, Întreprinderi Familiale/ Societăți Comerciale/ alte forme de organizare privind raporturile economice sau juridice pe care le-ați avut cu ocazia evenimentelor prijeluite de celebrarea căsătoriei civile și religioase. În sensul celor de mai sus, completați delcarația alăturată, cu privire la persoane/ societăți/ nr telefon/ adrese identificare/ intermediari/ orice alte date pe care le cunoașteți/ dețineți privind: formație muzicală; locație eveniment; servicii foto-video;”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.