Primul discurs al noului președinte al SUA: ”Să vindecăm America!”

Foto: Pixabay

Democratul Joe Biden a reușit să îl învingă pe republicanul Donald Trump, președintele în exercițiu, în alegerile din SUA, după câteva zile de numărare a voturilor.

”Americanii au vorbit și ne-au oferit o victorie clară, însă nu există state roșii sau albastre (n.r. – culorile celor două mari partide politice din SUA), ci doar Statele Unite”, a declarat Joe Biden.

La aproape 78 de ani, Biden este cel mai vârstnic președinte ales al SUA. El a făcut apel la unitate: ”Haideți să ne dăm reciproc o șansă, e timpul să vindecăm America”.

”E timpul să ne vedem din nou, să ne ascultăm din nou și să progresăm. Nu trebuie să ne mai tratăm adversarii drept dușmani. Suntem cu toții americani”, a mai declarat cel care va deveni al 46-lea președinte al SUA.

”Întotdeauna am crezut că America poate fi definită printr-un singur cuvânt: Posibilități. Nu e nimic să nu putem face împreună”, a continuat optimist Joe Biden.

„Am făcut campanie pentru a restabili sufletul Americii, pentru a reconstrui coloana vertebrală a acestei națiuni, clasa medie, și pentru a face ca America să fie din nou respectată în lume”, a completat Biden.

Kamala Harris, care îi va fi vicepreședinte lui Joe Biden, a ținut și ea un discurs.

”Ați ales speranța, unitatea, știința și adevărul”, a concluzionat prima femeie vicepreședinte din istoria SUA.

”Poate că sunt prima femeie aleasă vicepreședinte, dar nu voi fi și ultima”, a mai spus Kamala Harris