Primul deces cauzat de noul coronavirus în afara Chinei

epidemia de virus

Epidemia de 2019-nCoV. Culoarea albastră indică raportarea unor cazuri suspecte, iar culoarea roșie cazurile confirmate. Culoarea roșu închis indică sursa epidemiei (China). Foto: Pharexia - BlankMap-World-Microstates.svg Data / The Centers for Disease Control and Prevention, New York Times, CNBC via Wikipedia

Departamentul de Sănătate din Filipine a anunțat că un bărbat în vârstă de 44 de ani infectat cu noul coronavirus a murit într-un spital din Manila, capitala statului, relatează Reuters.

Acesta este primul deces înregistrat în afara Chinei.

Bărbatul era originar din Wuhan, epicentrul epidemiei, și a murit după ce a dezvoltat o pneumonie severă.

Bărbatul era însoțitorul unei femei din China în vârstă de 38 de ani, tot din Wuhan, care a fost prima persoană aflată pe teritoriul statului Filipine testată pozitiv pentru virusul 2019-nCoV. Ambele persoane au ajuns în Filipine pe 21 ianuarie, zburând prin Hong Kong.

Numărul de decese provocate de noul coronavirus a ajuns acum la 305 (toate celelalte 304 fiind înregistrate în China).

Numărul persoanelor infectate a ajuns la 14.549, dintre care 14.375 de cazuri au fost înregistrate în China continentală.

În Japonia au fost înregistrate 20 de cazuri, în Thailanda 19, în Singapore 18, în Coreea de Sud 15, în Hong Kong 14, în Australia 12, iar în Taiwan 10. În restul țărilor numărul de îmbolnăviri este, deocamdată, sub 10.

În ceea ce privește Europa, cele mai multe cazuri sunt în Germania (8), urmată de Franța (6). În Italia sunt 2 cazuri confirmate, în Marea Britanie 2, în Finlanda 1, în Spania 1, iar în Suedia 1.

Foto: Pharexia – BlankMap-World-Microstates.svg Data / The Centers for Disease Control and Prevention, New York Times, CNBC via Wikipedia


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version