Primul caz de coronavirus apărut în Grecia

coronavirus grecia
Foto: geralt / pixabay.com

Grecia a confirmat astăzi primul caz de coronavirus din această țară, anunță Euronews.com.

Ministrul Sănătății din Grecia a anunțat că este vorba despre o femeie în vârstă de 38 de ani din Salonic, ce a călătorit recent în Italia. Ea a fost testată pozitiv pentru coronavirus.

Anunțul vine după ce alte 3 state europene – Elveția, Austria și Croația – au confirmat marți, 25 februarie, primele cazuri de pe teritoriile lor.

Tot astăzi a fost înregistrat și primul deces al unui cetățean francez. Ministrul Sănătății din Franța a anunțat că bărbatul, care avea 60 de ani, a murit peste noapte. Anterior, un turist chinez de 80 de ani a murit în Paris.

În prezent, un pacient infectat cu virusul din China se află în stare critică în Germania, iar presa din Brazilia a anunțat primul caz de coronavirus din America de Sud. Persoana care a fost testată pozitiv se întorsese de curând din Italia.

La nivel mondial, numărul total de cazuri a ajuns la 81.000. Deși majoritatea cazurilor sunt în China continentală, apariția a noi focare în afara țării a atras atenția Organizației Mondiale a Sănătății, care a transmis că statele trebuie să acționeze pentru „a preveni o potențială pandemie”.

În România nu a fost înregistrat, până acum, niciun caz de îmbolnăvire. În acest moment, 26 de români se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene.

Autoritățile au mai anunțat că ieri au fost înregistrate două dosare penale privind infracțiunea de „zădărnicire a combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate 4 persoane.

În regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetățeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000.

Foto: geralt / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.