Primul brand care anunță că rupe colaborarea cu George Buhnici

George Buhnici FOTO: Antena Stars/Youtube
George Buhnici FOTO: Antena Stars/Youtube

BCR este prima companie care anunță că renunță la colaborarea cu influencerul pe tehnologie George Buhnici, în urma afirmațiilor făcute cu privire la „vergeturile” femeilor.

„Situația din ultimele zile generată de unul dintre partenerii noștri, George Buhnici, ne-a pus în poziția de a reacționa la acest derapaj. Am respins și vom respinge întotdeauna orice atitudine de sexism și discriminare în limbajul public. Totuși, am crezut și credem în a doua șansă, nu în execuții sumare, în piața publică. Continuăm să credem că orice greșeală se repară mai ales cu implicarea celui care a greșit.

Adevărul simplu spus este ca am așteptat în ultimele zile (din respect pentru un partener de mulți ani) poziția lui la reacția publicului și, mai ales, la solicitarea noastră de angajare într-o campanie de educație împotriva discriminării și sexismului. Am primit un răspuns din care este evident că vedem diferit lucrurile. L-am anunțat pe George că vom încheia parteneriatul cu el. Sexismul, discriminarea, obiectificarea sexuală a femeilor sunt inacceptabile în orice formă și nuanță, implicită sau explicită”, anunțat BCR.

Într-un interviu dat pentru Antena Stars, la Festivalul Neversea, de la Constanța, acesta a făcut declarații în urma cărora a fost acuzat de sexism și discriminarea femeilor.

„Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi. (…) Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare! (…)

Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele. Jur. Uită-te la ea!”, a declarat George Buhnici.

CNCD s-a autosesizat în acest caz

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în urma declarațiilor lui George Buhnici, potrivit președintelui Asztalos Csaba.

„Se va analiza limita libertății de exprimare în raport cu dreptul la demnitate al femeilor și în general al oamenilor din perspectiva aspectului fizic. O astfel de analiză durează 90 de zile în principiu, dar când e vorba mesaje publice, ne străduim să dăm o soluție cât mai repede”, a spus președintele CNCD Csaba Asztalos pentru G4Media.ro.

Și ministrul Familiei, Gabriela Firea, a avut o reacție după declarațiile lui Buhnici.

„Condamn cu fermitate declarațiile care aduc atingere drepturilor și integrității femeilor! Femeile sunt egale cu bărbații Este de neiertat orice declarație care le tratează pe femei ca pe niște obiecte sau care îndeamnă bărbații să considere că femeile sunt bune doar la cratiță. Desigur, nu este deloc rău să te pricepi, ca femeie, la cratiță, în condițiile în care din ce în ce mai mulți bărbați se laudă cu talentele lor de master chef. Ceea ce, din nou, este foarte bine”, a scris Firea pe Facebook.

„Am citit cu îngrijorare toate comentariile din spațiul public apărute în urma declarațiilor unei persoane publice. Afirmațiile făcute la un post național de televiziune sunt extrem de jignitoare la adresa femeilor. Este impardonabil să aduci în discuție cuvinte care pot fi interpretate ușor că îndeamnă la pedofilie, misoginism și chiar instigă la violență împotriva femeilor. Toate acestea, când este vorba despre o persoană publică, urmărită de mulți fani, care are astfel puterea de a influența alți oameni”, a continuat ea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.