Primele rezultate ale autopsiei tânărului de 28 de ani ce a murit pe masa de operație

valeriu stroilov

Valeriu Stroilov. Foto: Facebook

Primele rezultate ale autopsiei lui Valeriu Stoilov, tânărul ce a murit pe masa de operație la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, în timpul unei intervenții chirurgicale la cot, arată că bărbatul a murit în urma unui cardio-respiratoar cauzat de un edem pulmonar acut, relatează Antena 3 CNN.

Edemul pulmonar este o afecțiune ce contă în acumularea de lichid în plămâni. Practic, lichidul se acumulează în interstițiul pulmonar și spațiul alveolar. Din această cauză este afectată suprafața de schimb alveolo-capilar, ceea ce duce la scăderea saturației oxigenului în sângele periferic.

Tânărul a făcut edem pulmonar, nu a mai putut respira și s-a sufocat.

Medicii au descoperit în urma autopsiei și că bărbatul avea hipertrofie ventriculară stângă. Hipertrofia ventriculară stângă este o afecțiune ce constă în îngroșarea anormală a peretelui muscular al ventriculului stâng al inimii.

Rezultatele sunt preliminarii și nu se știe deocamdată dacă există o legătură între anestezie și moartea tânărului.

Valeriu Stoilov, cercetător la Centrul de Economie Montană „CE-MONT” din Vatra Dornei, se accidentase recent la cot în timpul unui meci de fotbal cu prietenii. Medicii i-au spus că are o fractură la cot și că trebuie operat. L-au programat pentru o intervenție chirurgicală la data de 15 martie.

Potrivit medicilor, tânărul a fost internat în spital pe 13 martie și i s-au făcut analize și investigații preoperatorii și preanestezice, iar toate rezultatele au fost bune.

Imediat după ce a fost anesteziat, el a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Poliția a deschis un dosar pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și face cercetări în această cauză.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version