Primele declarații ale lui Kovesi, după revocare: „Rămân procuror!”

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi face declarații de presă, la sediul DNA, după ce purtătorul de cuvânt al președintelui a anunțat că șeful statului a emis, luni, decretul de revocare a acesteia de la conducerea Direcției Naționale Anticorupție.

„Mandatul meu încetează începând de astăzi. Tot ce am realizat sau nu am realizat a fost consmenat într-un raport. Vă reamintesc că propunerea de revocare nu a întrunit condițiile prevăzute de lege, CSM a dat aviz negativ”, și-a început Kovesi discursul în fața presei.

Kovesi a mai spus că „decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare”.

„Începând de azi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror. Vreau să adresez un mesaj colegilor mei: vă mulțumesc tuturor pentru curajul vostru, profesionalism. Vă mulțumesc că ați mers înainte indiferent de cât de atacați și umiliți am fost.

Dragi colegi, ce am reușit să demonstrăm a fost că instituțiile publice din România lucrează legal și da, corupția poate fi înfruntă. Episodul de azi nu e înfrângere. Modul în care se forțează modificarea legilor penale arată că vor protecție.

Această luptă e de apărare a societății de infractori periculosi. Am văzut ce mai rămâne din legile penale”, a mai spus Laura Codruța Kovesi.

Fosta șefă DNA le-a mulțumit colegilor, iar la final le-a transmis românilor un mesaj: „Corupția poate fi învinsă, nu abandonați”.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.