Primele declarații ale femeii care a fost martoră la accidentul lui Dan Condrea

Martora accidentului lui Dan Condrea. Foto: Captură Digi24

Gabriela Monica Pelin, femeia care a fost depăşită în trafic de Dan Condrea cu foarte puțin timp înaintea accidentului care a dus la moartea patronului Hexi Pharma, a povestit pentru televiziunea Digi24 ultimele minute din viața bărbatului.

Femeia a declarat că Dan Condrea vorbea la telefon în momentul în care a depășit-o: „Da, vorbea la telefon când m-a văzut pe mine. A dat semnal, m-a depăşit, avea telefon chiar pe partea dreaptă”.

Potrivit acesteia, ea circula cu 80-90 de kilometri la oră, iar Dan Condrea cu maximum 100 de kilometri la oră.

Femeia nu a văzut momentul în care acesta a intrat în copac, ci doar că Dan Condrea a dispărut de pe carosabil: „Avea foarte multe hârtii în dreapta lui, toate au sărit pe geam. Ori a pierdut şi a încercat să o ia înapoi…. dar a luat copacul, pur și simplu, cred că viteza nu i-a permis… este un șanț…”.

Gabriela Pelin a fost cea care a sunat la 112 și a anunțat accidentul. Ea a găsit portofelul patronului Hexi Pharma, cu actele acestuia, la câţiva metri de maşină. Tot ea a găsit și trupul lui Dan Condrea.

„L-am descoperit sub fiarele contorsionate cu faţa în jos, dar nu mai respira”, a mai spus martora.

Ea a declarat la Antena 3 că a găsit un telefon în iarbă ce suna încontinuu, potrivit agerpres.ro.

Anterior, surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru Digi24 că, în momentul accidentului, Dan Condrea vorbea la telefon cu actuala lui soție, iar conversația s-ar fi întrerupt brusc în momentul impactului. După aceea, soția sa a încercat să îl sune încontinuu, însă abia polițiștii sosiți la fața locului i-au răspuns și i-au spus ce s-a întâmplat.

Această variantă, care pare să confirme ipoteza unui accident, și nu a sinuciderii, nu a fost confirmată oficial.

Gabriela Pelin a luat atitudine pe Facebook împotriva dezinformărilor apărute în presă: „Iar minciuni și ipoteze false la adresa lui Dan Condrea!!!! Sigur era el, l-am găsit greu în iarba mare și la câțiva metri era portofelul plin de țărână și primul instinct a fost să găsesc un act de identitate să văd dacă este din zonă, dar am găsit doar permisul de conducere și am citit numele și CNP-ul. Văzând că este aproape de vârsta mea, m-am gândit să nu aibe copii sau pe cineva în mașină, am căutat, dar nu se vedea nimic nici printre fiare, nici în iarba foarte mare”.

„Fața nu i-am văzut-o deoarece când l-am zărit sub fiare era cu fața îngropată în pământ lângă mășină. În fond nimeni nu are dreptul să ia viața cuiva!! Mă oripilează și acum la această oră multele speculații care se fac dar și minciunile spuse unei țări întregi. Acel om nu avea 150 la oră și l-am văzut cum a dispărut de pe carosabil! Era tot timpul în contact vizual în fața mea la 300-400 m. Gândiți-vă că am ajuns la 2 -3 min la locul cu pricina. Încă zburau piese pe carosabil și iesea fum din mașină”, a mai scris ea pe Facebook.

Ea a postat și mai multe imagini de la locul accidentului.

dan condrea
Locul accidentului lui Dan Condrea. Foto: Gabriela Pelin (Facebook)
dan condrea accident
Locul accidentului lui Dan Condrea. Foto: Gabriela Pelin (Facebook)

Biciclistul care a fost și el martor al accidentului rutier a povestit că se afla la aproape 300 de metri de locul impactului. El nu a văzut momentul în care maşina a ieşit de pe şosea, dar a auzit zgomotul.

Polițiștii rutieri sosiți la fața locului au arătat că nu au identificat urme de frânare, ceea ce a alimentat speculații privind o posibilă sinucidere a lui Dan Condrea, care nu ar mai fi suportat stresul și presiunile la care era supus în scandalul dezinfectanților diluați pe care compania sa i-a vândut ani la rând spitalelor din România.

Recomandările editorilor GreatNews:

Patronul Hexi Pharma, mort în accident de mașină. Cele 3 posibile cauze ale accidentului
O mare companie din România, implicată într-un nou scandal de corupție în sănătate
Noile radare care dau frisoane vitezomanilor. Scanează mașinile în detaliu

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.