Primele cuvinte ale lui Cristiano Ronaldo după eliminarea de la CM 2018

Cristiano Ronaldo este cel mai eficient atacant al lumii (Wikimedia Commons)
Cristiano Ronaldo este cel mai eficient atacant al lumii (Wikimedia Commons)

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi au părăsit Cupa Mondială ”la braț”, ambii fiind eliminați în aceeași zi.

În ”optimile” mondialului din Rusia, Portugalia a fost învinsă de Uruguay – scor 2-1 – în timp ce Argentia a pierdut în fața Franței, la capătul unui meci superb încheiat cu scorul de 4-3.

Cele două staruri – care au dominat fotbalul mondial în ultimul decenie – nu au reușit să marcheze niciodată în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale. Messi a avut două pase de gol în meciul cu Franța, dar nu a reușit să marcheze. Ronaldo a făcut cel mai slab meci al său de la acest mondial. Starul portughez nu a marcat și a reușit doar 21 de pase în meciul de sâmbătă seară.

Messi a ales tăcerea după eliminarea de la mondial, însă Ronaldo a ales să acorde un interviu celor de la record.pt.

”Sunt sigur că echipa naţională va continua să fie una dintre cele mai bune din lume, cu jucători mari şi cu un grup de tineri fotbalişti, care au ambiţia de a câştiga. […] Portugalia a fost o echipă bună, care a jucat mai bine ca Uruguay. Acesta este fotbalul, cine înscrie mai multe goluri câştigă. Trebuie să ne felicităm adversarii şi să ţinem capul sus. Am dat totul pe teren, iar eu sunt mândru de echipă, de staff-ul tehnic şi de cei care au muncit mult la această echipă”, a spus Ronaldo.

Cavani: Nu pot exprima în cuvinte ce s-a întâmplat astăzi

Eroul meciului de sâmbătă a fost însă Edinson Cavani, uruguayanul de 31 de ani fiind unul dintre marile staruri ale mondialului din Rusia. „Sunt fericit, foarte mulțumit de ceea ce am obținut. Este extrem de emoționant. Nu pot exprima în cuvinte ce s-a întâmplat astăzi. Oamenii din tribune sunt minunați. Mă bucură enorm să văd toți suporterii noștri fericiți. Îmi imaginez și ce e pe străzi acasă, în Uruguay!

Am simțit o înțepătură la mușchi. Sper să nu fie nimic grav și să fiu apt pentru sfertul de finală cu Franța”, a declarat Cavani la finalul partidei.

8 lucruri pe care trebuie să le știi despre optimile de finală de la CM 2018

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.