Primarul unui important oraș din România, condamnat la șase ani de închisoare

Rezultate BAC 2016 Deva. Foto: Darius Iovan (cetateadeva.ro)
Rezultate BAC 2016 Deva. Foto: Darius Iovan (cetateadeva.ro)

Mircia Muntean a fost ales, săptămâna trecută, în funcția de primar al municipiului Deva. Acum, fostul deputat a fost condamnat la șase ani de închisoare.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să îl condamne la doi ani de închisoare pe Mircia Muntean pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice. La această pedeapsă se adaugă cei patru ani cu suspendare pe care îi primise într-un proces de abuz în serviciu.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de zece zile. Mircia Muntean a fost prins beat la volan în 2014, după ce, în 2013, fusese condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Magistraţii au decis, în urma noii condamnări, să fie revocată pedeapsa cu suspendare primită în anul 2013, întrucât noua faptă a fost comisă în termenul de încercare, urmând ca edilul să execute şase ani de detenţie, daca decizia va fi menţinută de instanţa superioară.

Mircia Muntean
Mircia Muntean

În urmă cu o săptămână, Muntean a fost ales primar al municipiului Deva, cu 35,64% din voturi.

Fostul membru al PNL, UNPR, PDL și PSD a fost ales din partea partidului PSRO. El a mai condus primăria Deva și între 1996 și 2012.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Unic în România. Satul în care se va trăi ca în urmă cu sute de ani
„Coarnele caprei”, satul de poveste fără străzi. Se circulă doar pe apă
Satul în care se dau case gratis. Câte familii s-au mutat la țară