Primarul unei comune promite recompense celor care își toarnă vecinii că risipesc sau fură apă

FOTO: AnnaER/Pixabay.com
FOTO: AnnaER/Pixabay.com

Primarul unei comune din Gorj caută tot felul de soluții pentru a-i opri pe cei care risipesc apa. Edilul din Cătunele, Florinel Țuilă, a declarat că problemele cu apa nu sunt noi.

„În fiecare an, în perioadă de caniculă, comuna rămâne fără apă potabilă în zonele mai înalte. Atunci facem un calcul la apometrul principal, la ieșirea din rețea, comparativ cu însumarea apometrelor oamenilor și ne-am dat seama că se fură apă din rețea. Se fură până la 20% vara.

Sunt tot felul de metode de furt – au făcut branșamente clandestin, fie opresc apometrul pe perioada cât udă grădinile”, a declarat primarul, la Digi24.

Acesta a mai spus că au fost descoperite persoane care furau apă, au fost debranșate temporar și ar putea fi introduse clauze prin care aceștia să nu mai poată să se rebranșeze la rețea.

De asemenea, acesta a mai spus și că se gândește la „o recompensă personală” pentru cei care dau informații despre cei care fură apă.

Edilul a afirmat că oamenii pot lua apă din fântânile publice săpate de primărie, iar pentru agricultură exista posibilitatea de a folosi apă din râul Motru sau pârâul din apropierea localității.