Primarul Timișoarei a tăiat internetul la mai multe școli din centrul orașului

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com
FOTO: jarmoluk/Pixabay.com

Inspectoratul Școlar Județean Timiș și mai multe licee din Timișoara au rămas fără internet. Primarul Nicolae Robu a început luni o operațiune de tăiere a cablurilor aeriene din zona centrală. E vorba despre o dispută cu firmele care nu s-au conformat unei dispoziții de a muta întreaga infrastructură în subteran.

Reprezentanții IȘJ Timiș au anunțat că astăzi, în ziua simulării la bacalaureat și a înscrierilor la clasa pregătitoare, au pierdut legătura cu școlile și cu Ministerul Educației pe canalele securizate.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar au anunțat că elevii vor primi pe stick-uri subiectele la matematică.

Primarul Nicolae Robu spune că toate instituțiile publice au „posibilități multiple” de racordare la internet. „Noi nu avem preferințe și nu avem nimic cu nimeni. Vrem să scăpăm orașul de aceste cabluri aeriene și trebuie apreciată această acțiune.

Vrem să începem reabilitarea trotuarelor în toată zona centrală. Nu e normal ca după ce terminăm să vină operatorii, să spargă asfaltul și să facă apoi reparația în stilul lor de fușereală, așa cum s-a întâmplat în tot restul orașului. Fiindcă vorba bună nu a a dat rezultat, contez pe eficiența ghilotinei”, a declarat primarul Timișoarei, într-o conferință de presă.

La prima zi a operațiunii de tăiere a cablurilor a participat însuși primarul. A cerut o cască de protecție, o centură de siguranță, a urcat în nacela unei autoscări și tăiat câteva fire. Primarul a spus că furnizorii au fost notificați în mai multe rânduri să-și mute cablurile în subteran, însă nu au răspuns solicitărilor.

De asemenea, Robu a adăugat că timișorenii afectați nu ar trebui să se supere pe primărie, ci pe furnizorii care nu au mutat cablurile în subteran, așa cum li s-a cerut.

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.