Clotilde Armand, urmărită penal pentru că și-a mărit indemnizația de primar cu 30%

clotilde armand

Foto: Pagina de Facebook Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este urmărită penal pentru infracțiunea de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată, a anunțat astăzi Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, relatează hotnews.ro.

Mai exact, Clotilde Armand este acuzată că s-a folosit de funcția de primar pentru a obține venituri pentru sine.

Dosarul a pornit după ce, în noiembrie 2022, Agenția Națională de Integritate (ANI) a acuzat-o de conflict de interese și de incompatibilitate pentru că s-a numit în funcția de manager al unui proiect cu fonduri europene în timp ce era și primar al sectorului 1.

Din funcția de manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupție”, Clotilde Armand a obținut venituri suplimentare de 18.720 de lei brut (în jur de 10.900 de lei net).

Astfel, ea a beneficiat de o mărire cu până la 30% a indemnizației lunare.

Clotilde Armand s-a prezentat astăzi la parchet. Într-un comunicat de presă, ea a declarat că dosarul ANI a fost inițiat în urma unei plângeri a fostului primar Dan Tudorache.

„Am venit la parchet la solicitarea domnului procuror pentru a lămuri situația de la ANI, bazată pe plângerea lui Dan Tudorache.

Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect, înțeleg că aceasta este procedura. Cum că aș fi fost remunerată ilegal cu 3.000 euro într-un proiect european în care am implementat măsuri anticorupție la Primăria Sectorului 1.

Așa cum am mai spus, am respectat legea în cazul proiectului pe fonduri europene și am contestat în instanță raportul ANI. Am încredere în Justiție”, a transmis ea.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version