Primarul lui Dumnezeu. Un edil, aflat în pușcărie, vrea să jure în biserică

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, pr.dr. Cristian Ștefan, a declarat că primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, aflat în prezent în arest preventiv, a depus prin intermediul unei persoane o solicitare scrisă pentru a depune jurământul de edil în incinta catedralei episcopale din municipiul Baia Mare, potrivit Digi24.ro.

„Cererea a fost depusă, ieri ( miercuri) , de o persoană în numele său, în care solicită ca locul de depunere al jurământului, în cazul în care va avea loc, să fie în incinta catedralei episcopale din municipiul Baia Mare.

Desigur, Episcopia nu poate refuza această solicitare și nu ar fi nimic ieșit din comun, doar că locul de depunere al jurământului trebuie aprobat de prefectul județului.

Referitor la solicitarea domnului Cherecheș, cred că din punct de vedere religios nu comitem nicio greșeală, iar Biserica așa cum bine știm, dorește îndreptarea păcătosului”, a spus pr.dr. Cristian Ștefan, potrivit agerpres.ro.

Cătălin Cherecheș, primarul ales al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturile exprimate, se află în arest preventiv la Penitenciarul Gherla, fiind cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată.

Echipa de campanie care l-a susținut pe Cherecheș postează frecvent pe o rețea de socializare scrisori adresate din penitenciar de acesta, în care chiar oferă sfaturi și formele de organizare a viitorului Consiliul local.

De asemenea, câteva tentative de cercetare în libertate, inclusiv pe cauțiune, au fost respinse de Tribunalul Maramureș, respectiv Curtea de Apel din Cluj.

Președintele PNȚCD Maramureș, Doru Dăncuș, membru al Coaliției pentru Baia Mare care a susținut campania electorală a lui Cherecheș, a declarat, potrivit agerpres.ro, că este exclus ca edilul să depună jurământul în penitenciar, așa cum au sugerat unii politicieni locali.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Dezvăluirile Mariei Olaru. Jignirile primite de la Mariana Bitang la majorat
Decizia CCR privind „abuzul în serviciu” explicată pe înțelesul tuturor
Examinarea pentru permisul auto s-ar putea schimba: „Vor fi patru probe!”

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.