Primarul instalat de ruși în Melitopol este anchetat pentru înaltă trădare

Galina Danilcenko
Galina Danilcenko

Un grup de consilieri loicali din Melitopol a trimis o cerere scrisă către procurorul general al Ucrainei în care cere ca primarul instalat de ruși după ce au ocupat orașul, Galina Danilcenko, să fie anchetat pentru înaltă trădare.

Primarul ales în această localitate, Ivan Fedorov, a fost răpit de invadatorii ruși în urmă cu câteva zile. Galina Danilcenko a fost numită apoi primar și este acuzată acum de infracțiunea de „înaltă trădare și pentru tentativa de a înființa un guvern de ocupație în Melitopol”. 

Consilierii au acuzat-o pe Danilcenko că dizolvă conducerea administrației orașului și transferă competențele către un Comitet al Deputaților Poporului.

Procuratura generală din Ucraina a anunțat într-un comunicat postat pe site, că a deschis o anchetă în care Danilcenko este acuzată că „și-a îndeplinit sarcina care i-a fost impusă de Federația Rusă” atunci când s-a declarat primar interimar al Melitopolului, scrie CNN.

Galina Danilcenko le-a cerut locuitorilor din acest oraş din sudul ţării „să se adapteze la noua realitate”.

Ea le-a mai solicitat localnicilor să nu mai demonstreze împotriva forţelor de ocupaţie ruse şi a subliniat că încă există persoane în oraş care ar încerca „să destabilizeze situaţia şi să provoace o reacţie necorespunzătoare”.

Vă recomandăm și:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.