Primarul din România care își donează salariul pentru reparația unei școli

Irina Onescu, primarul comunei Petriș FOTO: Facebook
Irina Onescu, primarul comunei Petriș FOTO: Facebook

Un primar s-a decis să-și doneze salariul pentru reabilitarea școlii din localitatea pe care o conduce. Este vorba despre primarul comunei Petriș, din Arad, Irina Onescu. A inițiat și o campanie care poartă numele „Școala din vise”, iar până acum, în aproximativ două săptămâni, s-au strâns aproape 3.000 de euro.

„Mi-am dorit să nu aştept după procedurile clasice de a cere fonduri de la stat, de la Uniunea Europeană, copiii aceştia nu trebuie forţaţi să aştepte.

Şcoala are nevoie de mobilier nou, podelele trebuie înlocuite şi trebuie construit un teren de sport. În funcţie de câţi bani se strâng, primăria va prioritiza lucrările”, a declarat primarul Irina Onescu, pentru Digi24.

Irina Onescu s-a născut și a crescut în București, a învățat la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” și a absolvit cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București.

În 2008, la 23 de ani, a deschis o firmă de producție audio-video. După câțiva ani a lăsat agitația din București și s-a mutat în micul sat din Arad, unde sunt doar 500 de locuitori.

În copilărie a venit destul de des pe Valea Mureșului împreună cu părinții ei, de profesie geologi. Ulterior, părinții au cumpărat o casă în Petriș, iar majoritatea vacanțelor și le-a petrecut acolo.

S-a decis să candideze în urma tragediei din Clubul Colectiv. „Am avut prieteni care se aflau acolo și au scăpat cu zile, dar și prieteni care nu au mai ieșit la lumină. Pentru prima dată, corupția făcea victime în mica noastră bulă de confort, a tinerilor frumoși și rebeli, în rândul apropiaților. Nu mai puteam rămâne indiferentă la o realitate strâmbă și distrugătoare”, a declarat Irina Oncescu, pentru aradaon.ro.

A ales să candideze independentă pentru că „la sat doctrina de partid este egală cu zero, iar în comunitățile mici, oamenii aleg primarul după culoarea sufletului, nu după culoarea politică”. Campania electorală și-a făcut-o mergând din poartă în poartă și discutând cu oamenii.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.