Primarul Cătălin Cherecheș e de negăsit. Condamnat definitiv la închisoare, a fost dat în urmărire generală

poliția română

Sursa: Poliția Română

Primarul Cătălin Cherecheș din Baia Mare, condamnat astăzi definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, este de negăsit.

Poliția nu l-a găsit pe Cherecheș nici acasă, și nici la sediul Primăriei Baia Mare.

Așa că Poliția Română l-a dat în urmărire generală.

Iată ce precizează comunicatul Poliției:

CHERECHES CATALIN

Nascut în: Baia Mare, jud. MARAMURES, ROMANIA

Data nașterii: 07-07-1978

Cetățenie: ROMANIA

Domiciliat în: Baia Mare, jud. MARAMURES, ROMANIA

Motivul: mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea

Fapta: trafic de influenta si luare si dare de mita

Detalii: Condamnat la o pedeapsa de 5 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de luare de mita in forma continuata.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv, vineri, la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Cherecheș în mai 2016 pentru luare de mită în formă continuată.

Concret, în perioada martie 2015 – septembrie 2015, ca să elibereze niște sume de bani alocate de Consiliul local pentru Asociația Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare, primarul a cerut și primit șpagă de la o persoană din conducerea clubului.

În total, Cherecheș a primit 70.000 de lei.

De asemenea, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Mare susținerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, Cherecheș a pretins denunțătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială, operațiune care nu s-a mai finalizat.

La data de 14 aprilie 2016, edilul i-a solicitat denunțătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o oferise anterior clubului.

În același context, la data de 26 aprilie 2016, Cherecheș a fost prins în flagrant delict de procurorii anticorupție când primea suma de 25.000 de lei.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version