Primarul care nu mai organizează ”Zilele Oraşului” și investește banii în infrastructură

florin buțura
Foto: Facebook

Primarul orașului Ștefănești din judeţul Botoşani a hotărât să nu mai organizeze ”Zilele Oraşului” și să investească toți banii pe care i-ar fi cheltuit pentru distracţia localnicilor în cofinanţarea unor proiecte europene accesate de administraţia locală, relatează jurnaliștii de la ”Adevărul”.

Deoarece un astfel de eveniment poate costa şi câteva zeci de mii de euro, primarul din Ştefăneşti a declarat că nu a mai vrut să arunce banii pe distracţie.

”Pentru că multă lume mă întreabă dacă se mai organizează ”Zilele Oraşului” la Ştefăneşti răspund public, ”Nu!”. Nu voi mai organiza ”Zilele Oraşului””, a precizat Florin Buţura, ales primar în Ştefăneşti în anul 2016, din partea PNL.

El a mai spus că toţi banii care ar fi fost cheltuiţi pentru ”Zilele Oraşului” vor fi folosiţi pentru a plăti parțial cofinanţarea a 6 proiecte europene pentru dezvoltarea oraşului.

”În prezent Primăria Oraşului Ştefăneşti desfăşoară un număr de 6 proiecte cu finanţare nerambursabilă de 8.544.000 lei. La aceste proiecte cofinanţarea Primăriei Ştefăneşti se ridică la 1.417.000 lei, ceea ce înseamnă un efort financiar semnificativ. Toate acestea vin în sprijinul comunităţii şi eu le consider de maximă importanţă, punând acum pe un loc secund distracţiile”, a mai declarat Florin Buțura pentru sursa citată.

Proiectele europene presupun asfaltarea drumurilor, reabilitarea cinematografului din localitate, modernizarea iluminatului stradal și măsuri pentru integrarea persoanelor sărace, inclusiv prin găsirea unor locuri de muncă pentru acestea.