Primăria unui mare oraș din România își pune toate cheltuielile pe site, zi de zi

Există o primărie din România care și-a propus să listeze pe site absolut toate plățile pe care le face. Se întâmplă la Bacău, unde fișierele de plăți sunt încărcate pe siteul primariabacau.ro, pentru ca locuitorii se afle pe ce se cheltuie banul public.

Documentele încărcate de edili oferă și șansa de a ne face o idee despre nivelul cheluielilor dintr-un oraș mare, de peste 170.000 de locuitori. De exemplu, cea mai mare sumă menționată în cel mai recent document, încărcat pe site în data de 29 iulie, este cea de 256.320 de lei, plătită de primăria Bacău către compania FLAICOR, pentru servicii de pulverizare aeriană împotriva insectelor.

A doua sumă ca valoare, de 82.422 lei, reprezintă dobânda unui credit pe care primăria îl are la CEC Bank.

În documente sunt menționate chiar și sumele mărunte, cum ar fi suma de 26 de lei plătită de municipalitatea pentru consumul de apă de la stare civilă.

În documentul din 26 iulie este menționată și plata către o companie de telefonie mobilă. Astfel, rezultă că membrii primăriei au vorbit la telefon în valoare totală de 20.450 de lei.

Lista de plăți efectuate de primăria Bacău poate fi consultată aici.

plati primaria bacau

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.