Staţiunea Slănic-Moldova are, începând cu data de 16 martie, licenţă de exploatare pentru izvoarele minerale administrate. Astfel, izvoarele staţiunii sunt certificate pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea de prelungire pe încă 5 ani, fapt care va permite exploatarea lor în scop terapeutic.
„S-a deschis acum un drum nou, o perspectivă potrivită pentru dezvoltarea economică a Staţiunii Balneoclimatice Slănic-Moldova”, a declarat Gheorghe Baciu, primarul oraşului Slănic-Moldova, într-un comunicat de presă.
Acesta a mai adăugat că izvoarele minerale aflate în administrarea primăriei vor fi exploatate echitabil și echidistant, cu resurse generate din comunitate, pentru o dezvoltare sustenabilă a localităţii. Institutul de Medicină Fizică şi Balneologie a certificat faptul că izvoarele minerale au indicaţii terapeutice.
„Chiar dacă mulţi agenţi economici nu au avut încredere că vom reuşi să obţinem această licenţă de exploatare, am pornit cu încredere pe acest drum şi astăzi putem să facem dovada că ne-am îndeplinit obiectivul, nu numai în ceea ce priveşte izvoarele, certificarea şi licenţa de exploatare, ci şi aducând în proprietatea oraşului clădirile şi terenurile aferente, căile de acces către aceste izvoare”, a explicat primarul Gheorghe Baciu. Staţiunea Slănic-Moldova este renumită pentru izvoarele sale de ape carbonatate, bicarbonatate, uşor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice şi oligominerale, iar medicii recomandă apele acestor izvoare pentru tratamentul diferitelor afecţiuni.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: