Primăria Capitalei vrea să dea vouchere pentru aparate dentare

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com

Un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București propune acordarea unui sprijin financiar de 990 de lei copiilor cu vârste între 10 și 17 ani care au nevoie de un aparat dentar fix.

„Proiectul susținut de Primăria Municipiului București de aplicare de aparate ortodontice mobile, realizat prin Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Dr. Dan Theodorescu”, a avut o adresabilitate foarte mare încă din primele zile (în primele 3 zile au fost înregistrate aproximativ 300 de solicitări).

În urma consultațiilor efectuate de medicii stomatologi implicați în acest proiect, a reieșit că aproximativ 50% dintre copiii cu anomalii de dentiție ar avea nevoie de aparate ortodontice fixe”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Vocherele ar urma să fie acordate copiilor pe baza recomandării medicului stomatolog din cabinetele școlare sau din alte cabinete specializate în aplicarea unui aparat ortodontic fix.

„Obiectivul proiectului îl reprezintă prevenirea afecţiunilor dentare pentru menţinerea unui organism sănătos printr-o soluţie de tratament minim invazivă care corectează probleme dentare deseori ireversibile, dar care pot fi tratate ortodontic cu rezultate spectaculoase, prin aplicarea de aparate ortodontice fixe copiilor cu vârste între 10 şi 17 ani din Bucureşti”, se mai arată în expunerea de motive a proiectului.

Românii au mari probleme stomatologice. 30% din români şi-au pierdut toţi dinţii naturali, arată cel mai recent studiu în materie care arată că 7 din 10 români şi-au pierdut cel puţin un dinte.

În ultimii ani, tot mai mulţi români au ales să îşi înlocuiască dinţii lipsă cu implanturi dentare, în detrimentul soluţiilor clasice, precum protezele dentare, arată documentul.

Concret, studiul arată că în ultimii ani a existat o triplare a numărului intervenţiilor cu implant dentar în utimii 5 ani, ca urmare a campaniilor de informare şi educare a populaţiei.

În cadrul acestui studiu au fost analizaţi 18.000 de pacienţi, bărbaţi şi femei, care locuiesc în mediul urban (în proporţie de 90%), de-a lungul a două perioade comparative de 5 ani, 2008-2012 şi 2013-2017 (sfârşitul lunii iulie).

Scopul studiului a fost acela de a măsura impactul numeroaselor campanii de informare şi educare a populaţiei cu privire la importanţa alegerii tratamentelor cu implant dentar.

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version