Primăria București ia de la spitale și dă la catedrale

Csursa schita proiect final: sector5.ro

Primăria Capitalei va aloca încă 10 milioane de lei pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului. Potrivit Digi24.ro, este vor despre o rectificare bugetară ce se va dezbate în ședința COnsiliului General al Municipiului București de săptămâna viitoare.

Potrivit rectificării bugetare, Primăria București urmează să taie peste 8,8 milioane de lei de la capitolul ordine publică şi siguranţă naţională, din care 2,1 milioane de lei de la Poliţia Locală şi peste 6,6 milioane de la protecţie civilă şi protecţie contra incendiilor (se elimină achiziţionarea a 15 costume de protecţie pompier şi a 16 echipamente individuale alpinişti-salvatori).

Alţi 4,1 milioane de lei se mai iau de la reabilitarea sistemului de termoficare şi 6,2 milioane de lei de la Administrația Spitalelor.

În acelaşi timp, la capitolul cultură, recreere şi religie, bugetul se suplimentează cu peste 33,8 milioane de lei (bugetul total fiind de peste 1 miliard de lei), iar alţi 45 de milioane de lei vor merge către achiziţia de imobile monumente istorice ca urmare a exercitării dreptului de preemţiune al primăriei.

Primarul Gabriela Firea spune că nu se taie „niciun leu din bugetul record” alocat pentru sănătate anul acesta. Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei București, Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic va redistribui din cadrul bugetului propriu suma de 15 milioane de lei, întrucât aceasta era destinată anumitor investiţii care nu mai pot fi finalizate până la sfârşitul anului 2018.

„În ceea ce priveşte Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, nu a fost tăiat bugetul alocat de Primăria Capitalei pentru spitale, ci au fost rectificate sumele provenind din finanţarea acordată prin Casa de Asigurări Sociale de Sănătate, întrucât anumite achiziţii de materiale consumabile nu s-au realizat, având în vedere faptul că spitalele administrate de PMB deţin stocuri suficiente pentru astfel de produse, astfel încât suplimentarea acestora nu a mai fost necesară.

Astfel, aceste sume nu se pierd, ci se reportează pentru anul viitor, potrivit legii. De asemenea, pentru anumite investiţii ce se vor finaliza anul următor, sumele alocate au fost redistribuite, astfel încât acestea să nu se piardă”, se mai precizează în comunicatul PMB.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.